Rady a triky
Kdy přidat sůl?
Pokud se jedná o dušená jídla, sůl přidáme hned na začátku vaření. Pečené maso solíme až ke konci, aby neztuhlo. Zeleninu, pokud ji zrovna nedusíme, vaříme vždy v již osolené vodě.
Spálené jídlo
Pokud již nemáte čas začít znova, přelijte/přendejte jídlo do jiné nádoby a přidejte vodu, chill nebo pepř aby jste chuť spáleniny potlačili.
Vaření vajec
Před vařením vrchol vajíčka propíchněte špendlíkem nebo úzkou jehlou a do vody přidejte tochu octu.
Přesolili jste jídlo?
Jedná-li se o polévku, přidejte do ní syrový brambor, nechte ho v polévce uvařit a poté ho vyndejte. Přesolenou zeleninu jen opláchněte vařící vodou. Pokud jste přesolili brambory, vezměte mléko, rozšlehejte do něj vejce a poté to rozmačkejte s bramborama.
Chcete snížit množství tuku v jídle?
Pokud se jídlo ještě vaří, stačí do něj vhodit kostku ledu, kterou ihned vyndáme. Přebytečný tuk se "nalepý" na kostku ledu. Pokud je již jídlo hotové, dejte pokrm do ledničky a ztuhlý tuk jednoduše odstraňte nožem/lžicí...
Máte kalný vývar?
Ponořte do něj opatrně skořápku od vajíčka. Až se vývar vyčistí, skořápku vyndejte.