Gulášová polévka

Ingredience

 

Hovězí maso - 300 g, Voda - 1 l, Cibule - 2 ks, Brambory - 2 ks, Česnek - 2 stroužky, Sádlo - 3 lžíce, Sůl - 1 špetka, Pepř - 1 špetka, Paprika - 1 lžíce

 

Postup:

Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.